Stikkord

,

de-foerste-kristne-bok-sjur-jansen

De første kristne møttes som venner rundt middagsbordet i hjemmene, de hadde hverken prester, kirker eller religiøst hierarki. Kvinner kunne ha alle slags tjenester.

Så kom keiser Konstantin med pompøse kirker på 300-tallet, delvis inspirert av hedenske skikker.

Boken «De første kristne» forklarer hva som var de originale retningslinjene for kristne samlinger.

I tillegg kan du lese mange historier fra de første århundrene. Les blant annet om tapre martyrer, stormannsgale biskoper, nattverdens røtter og mye annet.

Jesus sendte ut over 70 disipler, senere bidro stadig nye kristne i misjon, for eksempel Timoteus kalles apostel i Bibelen uten at han var en av de tolv apostlene. Hva med Junia som Paulus nevner i Bibelen, var også hun en misjonær, altså en apostel? Det finnes flere poenger som taler for det.

Boken starter omkring 100 år før Jesus ble født. Der finner man Herodes-slekten som blir som en motpol til de første kristne i flere generasjoner. Men hvem er hvem av alle Herodes-kongene? Se grafikk som viser hvilken tilknytning hver konge har til de kristne.

Boken finnes både som e-bok (119 kr) og som papirbok (199 kr inkl porto). Bestill ved å sende e-post til sjur@byggemennesker.no eller gå til denne bestillingssiden. E-boken kan også bestilles i ekstern nettbutikk her.

Eksempler fra boken:

 

amasoner-kristen-likestilling-efesosekklesia-ecclesia-efesos-betydningpastor-eldste-utvikling-sjurgrav-plasser-templer-kirker-bok.jpg

 

 

Reklame